Ruanin Trump, 130 agjentë të shërbimit sekret infektohen nga Covid-19

Bota
Ruanin Trump, 130 agjentë të shërbimit sekret infektohen nga

Më shumë se 130 agjentë të Shërbimit Sekret që mbrojnë Presidentin Donald Trump, Shtëpinë e Bardhë dhe familjen e tij janë urdhëruar të izolohen sepse u prekën nga COVID-19 ose ishin në kontakt të ngushtë me dikë që ishte infektuar.

Përhapja e sëmundjes ngjitëse ka zvogëluar rreth 10 për qind të ekipit kryesor të agjencisë, njofton Forbes.

Niveli i infeksionit besohet të jetë i lidhur me tubimet e shumta të fushatës që Trump mbajti para zgjedhjeve, 14 në tre ditët e fundit vetëm të fushatës.

Shifra u zbulua ditën që infeksionet e reja në të gjithë vendin arritën një rekord të lartë për të tretën ditë radhazi me 153,496 raste të enjten.

Rastet e përditshme në mënyrë të përsëritur janë rritur në nivelet më të larta historike prej më shumë se 120,000 në ditë gjatë javës së kaluar.

Shtrimet në spital gjithashtu kanë arritur nivelin më të lartë të një dite me më shumë se 67,000 pacientë që po trajtohen aktualisht në të gjithë vendin.

Frika se tubimet e Trump ishin një rrezik për Shërbimin Sekret ka ekzistuar prej kohësh.

ME TE LEXUARAT