Finalizohet marrëveshja me naftëtarët, Rama zbulon pagën e tyre

Aktualitet
Finalizohet marrëveshja me naftëtarët, Rama zbulon pagën e

Kryeministri Edi Rama ka zbuluar pagën që i ka dakorduar naftëtarëve pas përfundimit të grevës.

Rama tha se paga e finalizuar me marrëveshje është 55 mijë lekë bruto dhe se naftëtarët e kanë pritur mjaft mirë.

“”Privilegji për të shërbyer, ndjej kënaqësi që çka ne kemi vënë në dispozicion për 870 naftëtarë dhe punonjës e punonjëse të rafinerisë është pritur me shumë pozitivitet nga ana e tyre.

Në këtë kohë kaq të vështirë kur duhet të kalkulojmë çdo ditë si asnjëherë më parë në eksperiencën time në detyrë për të qenë largpamës pasi jemi në kushtet e paparashikueshmërisë, nuk është e lehtë.

Jemi të bindur që kemi bërë gjënë e duhur, duke vendosur një pagë 55 mijë lekë bruto, dhe 40 mijë lekë neto për 12 muaj.

Në mënyrë që këta njerëz të kenë sigurime të plota shëndetësore e shoqërore, dhe të kenë garancinë e një page mjaft të arsyeshme duke marrë parasysh edhe situatën e vështirë që kanë kaluar. “-tha Rama.

ME TE LEXUARAT