Shkoi e dehur në operacion, burgoset mjekja anesteziste

Bota
Shkoi e dehur në operacion, burgoset mjekja anesteziste

Një anesteziste belge është burgosur për tre vjet pasi një grua britanike vdiq pas një operacioni cezarian të kryer me urgjencë.

Helga Wauters, 51-vjeçe, gjithashtu iu ndalua të praktikonte pas një seance gjyqësore në Francë të enjten. Ajo u shpall fajtore për vrasje pas humbjes së jetës së 28-vjeçares Xynthia Hawke në 2014.

Wauters shtyu një tub frymëmarrjeje në ezofagun e zonjës Hawke në vend të gypit të saj, thanë hetuesit. Ajo ishte nën ndikimin e alkoolit gjatë procedurës.

Wauters nuk u paraqit në gjykatë të enjten. Partneri i zonjës Hawke, ndërkohë, udhëtoi për të marrë pjesë në procedimet në qytetin francez të Pau.

Çfarë ndodhi me Xynthia Hawke?

Zonja Hawke u shtrua në spitalin Orthez afër Pau në shtator 2014. Ajo iu dha një ilaç nga Wauters, por problemet ndodhën gjatë lindjes që do të thoshte se ishte e nevojshme një operacion cezarian.

Wauters, një alkooliste kronike, pranoi se konsumonte çdo ditë vodka.

Gjithashtu, ajo tha se kishte pirë një gotë verë përpara se të shkonte në spital ku u thirr

një alkoolist që filloi “çdo ditë” duke pirë vodka dhe ujë.

Ajo gjithashtu tha se kishte pirë një gotë verë para se ta thërrisnin përsëri në spital për të kryer operacionin cezarian.

ME TE LEXUARAT