Deklarata e Vuçiç, Majko: I papërgjegjshëm, tha se konflikti nuk ka mbaruar

Politikë
Deklarata e Vuçiç, Majko: I papërgjegjshëm, tha se

Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko e ka cilësuar si të papërgjegjshme deklaratën e Vuçiç për ‘konfliktin e ngrirë’ me Kosovën.

Majko thotë se Vuçiç me atë frazë ka përcaktuar se konflikti i Serbisë me shqiptarët nuk ka përfunduar ende. Për të kjo është një shmangie e deklaratës së firmosur në Shtëpinë e Bardhë dhe procesit të integrimit europian.

Po si Ministër i Diasporës, Majko paralajmëron se në rast se dikush shkon pas idesë së skenarit të konfliktit, edhe mendje e ftohta logjistike në Serbi e kuptojnë gatishmërinë shqiptarëve në disa shtete.

Sipas Majkos, në rast të këtij skenari, konfliktit do i dihet fillimi por jo fundi.

STATUSI NGA PANDELI MAJKO

Deklarimi i Presidentit të Serbisë për karakterizimin e marrdhënieve me shtetin e Kosovës me statusin e konfliktit të ngrirë të Nagorni Karabakut është i papërgjegjshëm!

Jeta e dyfishtë e Serbisë në marrdhëniet ndërkombëtare është rreziku real për stabilitetin rajonal!

Presidenti Vucic përcaktoi se konflikti me shqiptarët nuk ka mbaruar ende dhe e konsideron atë “të ngrirë” (!)

Deklarimi i Presidentit serb për “konfliktin e ngrirë” është shmangie e deklaratës së firmosur në Shtëpinë e Bardhë dhe procesit të integrimit europian.

Mendje të ftohta logjistike në Serbi e kuptojnë gatishmërinë e shqiptarëve në disa shtete në se dikush i shkon pas idesë se skenarit të konfliktit. Atij do ti dihet fillimi por jo fundi!

ME TE LEXUARAT