Pezullohet puna në Gjykatën e Beratit, 6 punonjës në karantinë në pritje të tamponit

Aktualitet
Pezullohet puna në Gjykatën e Beratit, 6 punonjës në

Gjashtë punonjës të administratës së Gjykatës së Beratit janë karantinuar për shkak se kanë shfaqur shenja të dukshme të Covid-19 dhe për këtë arsye ata kanë kryer edhe tamponin.

Kjo situatë e krijuar brenda Gjykatës së Beratit ka sjellë ditën e sotme edhe marrjen e vendimit për reduktimin e veprimtarisë funksionale të Gjykatës së Beratit,deri në daljen e përgjigjeve të tamponëve që kanë kryer gjashtë punonjësit e kësaj gjykate, përfshi këtu gjyqtarë, sekretare, avokat, punonjës administrate etj.

Që prej ditës së nesërme,Gjykata e Beratit do të funksionojë vetëm për shqyrtimin e kërkesave me karakter urgjent, sipas Vendimit të KLGJ-së.

Reduktimi i punës së Gjykatës së Beratit u ndërmor për të shmangur përhapjen e virusit Covid-19.

Pas një mbledhjeje të jashtëzakonshme të zhvilluar sot,pasi u shqyrtua situata lidhur me faktin e vetëizolimit të 6 punonjësve të kësaj gjykate,në pritje të testimit për shkak të pandemisë, Gjykata e Beratit vendosi:

1.Reduktimin e veprimtarisë gjyqësore për një periudhë të pacaktuar,duke gjykuar gjatë kësaj periudhe vetë çështje të karakterit urgjent, masat e sigurisë, çështjet civile ku kërkohet detyrimi ushqimor për fëmijët e mitur dhe çështjet në fazën e hetimeve paraprake që kërkojnë pushimin e gjykimit.

Menjëherë pas këtij njoftimi, Drejtoria e Shëndetit Publik në Berat dhe Drejtoria e Higjenës kanë kryer edhe dezinfektimin e të gjitha ambjenteve të brendshme dhe të jashtme të gjykatës.

ME TE LEXUARAT