Një milion dollarë shpërblim kush siguron prova për vjedhje votash në SHBA

Bota
Një milion dollarë shpërblim kush siguron prova për vjedhje

Një politikan në Teksas ka thënë se do të paguajë deri në 1 milion dollarë për këdo që ka informacion rreth mashtrimeve të zgjedhjeve presidenciale në SHBA.

“Sinjalizuesit dhe informuesit duhet t’i dorëzojnë provat e tyre të zbatimit të ligjit vendor”, tha Guvernatori i Lt i Teksasit, Dan Patrick në një deklaratë, raporton bbc.

“Kushdo që siguron informacion që çon në një arrestim dhe dënimin përfundimtar të vjedhjeve të zgjedhjeve do të paguhet një minimum prej 25 mijë dollarëve”, shtoi ai

Donald Trump refuzon të pranojë fitoren e parashikuar të Joe Bidenit duke hedhur pretendime të pabazuara për mashtrim.

Prokurori i përgjithshëm amerikan, William Barr ka lejuar prokurorët federalë të hetojnë parregullsitë e pretenduara në zgjedhjet presidenciale.

Patrick tha se po ofronte paratë, të cilat do të vinin nga fondet e fushatës së tij, për të “mbështetur” Trumpin në atë që ai tha “angazhimin e tij për të siguruar që çdo votë ligjore të numërohet dhe çdo votë ilegale të skualifikohet”.

Trump nuk ka paraqitur ndonjë provë të mashtrimit të gjerë zgjedhor, e cila është shumë e rrallë në SHBA.

ME TE LEXUARAT