Kujdes, këto janë aplikacionet që dinë më shumë për ju

Teknologji
Kujdes, këto janë aplikacionet që dinë më shumë

Sa herë që mendoni se diçka është falas në internet, mendoni përsëri pasi ndoshta e keni paguar me privatësinë tuaj.

Shumica e aplikacioneve që shkarkoni gjenerojnë automatikisht të dhënat tuaja personale dhe i ruajnë ato në bazën e të dhënave.

Është një sekret i hapur që shumë kompani sigurojnë jetesën nga të dhënat personale të përdoruesve, pasi i ndihmon ata si në vendosjen e reklamave ashtu edhe në vendosjen e përmbajtjes.

Këto janë aplikacionet që posedojnë më së shumti të dhëna tuaja personale:

* Facebook - 70 për qind e të dhënave personale të mbledhura

* Instagram - 58.82 për qind

* Tinder - 55.88 për qind

* Grindr - 52.94 për qind

* Uber - 52.94 për qind

* Awesome - 41.18 për qind

* Tesco - 38.24 për qind

* Spotify - 35.29 për qind

* MyFitnessPal - 35.29 për qind

* Jet2 - 35.29 për qind

Nëse nuk doni që aplikacionet të dinë gjithçka për ju dhe ne shpesh u themi atyre më shumë sesa duhet, kontrolloni cilësimet për të parë se si mund të kufizoni sasinë e informacionit personal të përpunuar.

ME TE LEXUARAT