Pas Macron edhe Merkel kërkon reformim të zonës Shengen

Bota
Pas Macron edhe Merkel kërkon reformim të zonës Shengen

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se ishte urgjentisht e nevojshme që Evropa të reformonte zonën Shengen në kufijtë e saj të hapur pas sulmeve të fundit terroriste.

“Unë dua të përmend sistemin e hyrjes-daljes në zonën Shengen, i cili duhet të jetë gati në 2022,” tha ajo pas një takimi me udhëheqësit e tjerë evropianë këtë të martë.

“Është jetike dhe e nevojshme të dihet se kush hyn dhe kush largohet nga zona Shengen.”

ME TE LEXUARAT