Drogë e prostitucion, kush janë 4 beratasit që OFL iu kërkon burimet e pasurisë, njëri prej tyre i dënuar në Zvicër

Aktualitet
Drogë e prostitucion, kush janë 4 beratasit që OFL iu kërkon

Operacioni Forca e Ligjit iu kërkon burimet e pasurisë katër të dënuarve nga Berat për trafik droge dhe shfrytëzim prostitucioni.

OFL iu është drejtuar shtetasve Blerim Vrapi, Agron Bardhoshi, Rexhep Spata, Lorenc Hoxha (Kanani), duke iu këruar të deklarojnë burimete pasurisë brenda 48 orëve.

Njoftimi i plotë:

Vijon pa ndërprerë Operacioni Forca e Ligjit, në zbatim të detyrave të përcaktuara në Aktin Normativ të datës 31 janar 2020.

Në kuadër të zbatimit të Ligjit Special për masat pasurore ndaj individëve të dënuar apo akuzuar për krim të organizuar apo krime të rënda, OFL i ka nisur kërkesat me shkrim për vetëdeklarimin e burimeve të pasurisë, shtetasve:

B. V., banues në Berat, i dënuar për veprën penale “Trafikimi i narkotikëve”;

A. B., banues në Berat, i dënuar për veprën penale “Shfrytëzimi i Prostitucionit”;

R. S., banues në Berat, i dënuar në Finlandë për veprën penale “Trafikimi i narkotikëve”;

L. H.(K.), banues në Berat, i dënuar në Zvicër për veprën penale “Trafikimi i narkotikëve”.

Këta individë, si subjekt i Ligjit Special, duhet t’u përgjigjen me shkrim, brenda 48 orësh, të gjitha pyetjeve të OFL-së dhe më pas, përgjigjet e marra do t’i dërgohen SPAK-ut, për veprime të mëtejshme.

OFL është në veprim të pandërprerë dhe në kryerje të veprimeve komplekse për vendosjen e sekuestrove emergjente mbi pasuritë e dyshuara të përfituara nga krimi, si dhe për dërgimin e formularëve të vetëdeklarimit të gjithë personave që janë subjekt i Ligjit Special.

OFL do të informojë publikun në vijimësi për të gjitha nismat procedurale dhe operacionet ekzekutive që do të kryejë.

ME TE LEXUARAT