Stuhia Eta mbërthen Floridën

Bota
Stuhia Eta mbërthen Floridën

Stuhia Eta pas shumë shkatërrimeve që ka lënë në Amerikën Qendrore tashmë ka goditur shtetin e Floridas. Stuhia ka shkaktuar shi të mëdha madh dhe erëra të forta dhe priten përmbytje të mëdha.

Nga frika e përmbytjeve shkollat, plazhet dhe transporti publik në pjesën më të madhe të pjesës jugore të shtetit u mbyllën.

Qendra Kombëtare e Uraganeve paralajmëroi në orët e para të së hënës se Eta do të shkaktojë stuhi të rrezikshme.

Stuhia do të shkaktojë erë me shpejtësi 100 km/orë dhe parashikohet të shkaktohet dhe një uragan.

Eta ka shkaktuar viktima në shumë vende që tashmë ka kaluar dhe pritet që të ketë dhe dëme të tjera.

ME TE LEXUARAT