Bangladeshi në protesta kundër Macron, thirrje për bojkotimin e mallrave franceze

Bota
Bangladeshi në protesta kundër Macron, thirrje për bojkotimin e

Mijëra qytetarë të Bangladeshit kanë dalë në protestë për të bojkotuar mallrat francez.

Ky është vendi i dytë islamik që kërkon bllokimin e mallrave francezë pas Turqisë. Kjo ka ndodhur për shkak të qëndrimeve radikale që ka Presidenti i Francës, Emmanuel Macron në lidhje me fenë Islame.

Protesta u udhëhoq nga partia Andolan Bangladesh, e cila është një nga më të mdhatë në në vend.

Protestuesit brohorisnin që të bojkotoheshin mallrat francez dhe bënë thirrje që Presidenti Macron të dënohet për fyerjet që i ka bërë Islamit.

Njerëzit në protestë gjithashtu i kërkuan qeverisë që ta heqin ambasadorin francezë në Bangladesh.

Këto protesta kanë ardhur pas disa deklaratave të Macron, se Franca nuk do të heq kurrë dorë nga karikaturat e saj kundër Islamit dhe Profetit Muhamed.

ME TE LEXUARAT