Spanja synon ndryshimin e ligjit për abortin

Bota
Spanja synon ndryshimin e ligjit për abortin

Qeveria spanjolle ka thënë se dëshiron të ndryshojë ligjin.

Shkaku është që t’iu mundësojë 16 dhe 17-vjeçareve që të kërkojnë abort pa leje prindërore.

Irene Monter , ministrja për Barazi, ka thënë se gratë kanë të drejtë “të vendosin për trupat e tyre”.

Partia Popullore, kur ishte në pushtet në 2015, ka ndryshuar ligjet për abortin dhe ka kërkuar leje nga prindërit për vajzat e moshave 16 deri në 18 vjeç.

Aborti është proces i ligjshëm në Spanjë në 14 javët e para të shtatzënisë së një gruaje.

Ministrja Montero ka thënë se reforma është “tejet e domosdoshme”.

Montero është shprëhur se do të prezantohen edhe masa tjera, duke përfshirë fokus më të madh në edukim seksual, të cilin e ka përshkruar si “vaksinë” në luftën kundër dhunës në baza

do të kushtojë bileta

ME TE LEXUARAT