Metoda e rregullimit të gjenomit fiton Çmimin Nobel për Kimi

Bota
Metoda e rregullimit të gjenomit fiton Çmimin Nobel për Kimi

Dy shkencëtaret fituan Çmimin Nobel për zhvillimin e një metode të rregullimit të gjenomit.

Shkencëtarja franceze, Emmanuelle Charpentier, dhe studiuesja amerikane, Jennifer A. Doudna u shpallën të mërkurën në Stokholm nga Goran Hansson, sekretar i përgjithshëm i Akademisë Mbretërore të Shkencave në Suedi.

Përdorimi i rregullimit gjenetik CRISPR/Cas9 lejon mundësinë e ndryshimit të "kodit të jetës gjatë disa javësh", shtoi ajo.

Ky çmim vjen me një medalje të artë dhe një shpërblim prej 1,1 milion dollarësh.

Të hënën dhe të martën u ndanë çmimet për mjekësi dhe fizikë.

ME TE LEXUARAT