Dënohet kryetari dhe 17 deputetë, "Agimi i Artë" shpallet organizatë terroriste

Aktualitet
Dënohet kryetari dhe 17 deputetë, "Agimi i Artë"

Vendimi i gjykatës ne Greqi për ta shpallur si organizatë krimininale Agimin i Artë, i jep fund historisë së nazizmit në Greqi. Midis të dënuarve bën pjesë kryetari i kësaj partie Nikos Michaloliakos dhe disa anëtare të rëndësishëm.

Kryetari Michaloliakos dhe 17 ish-deputetë janë dënuar me të paktën 10 vite burg për akuzat e drejtimit ose pjesëmarrjes në organizatë kriminale.

Në gjyqin e zhvilluar ditën e sotme, të pranishëm në seancë kanë qënë vetëm 11 nga 68 personat e akuzuar.

Fundi i ogranizatës famëkeqe që mundi të kthehej në parti politike,madje mundi të sigurojë edhe 17 deputetë në parlamentin grek në vitin 2012,nisi me ekzekutimin e reperit Pavlos Fisas nga Giorgos Roupakias në prill të 2015,ku me urdhër të prokurorisë u arrestuan gjithë krerët e organizatës,dhe u bë i mundur dërgimi i saj përpara drejtësisë.

Ky çast është cilësuar si historik për demokracinë nga politika dhe shoqëria vendase.

Pas dhënies së këtij vendimi me mijëra njerëz kanë vërshuar në rrugët e qytetit, shumica prej tyre e kanë duartrokitur këtë vendim, por ka edhe nga mbështetës të Agimit të Artë të cilët kanë djeguar dhe rrëzuar disa kosha.

ME TE LEXUARAT