Njihuni me dhjetë gjërat që tregojnë se po e kaloni kohën në mënyrë të gabuar

Soft
Njihuni me dhjetë gjërat që tregojnë se po e kaloni

Gjithkush ka nocionin e tij për një jetë kuptimplotë dhe të përmbushur, por ka disa bindje të pranuara përgjithësisht se jeta nuk bëhet ashtu siç duhet.Gjeni se cilat 10 shenja zbulojnë se ju po humbni jetën tuaj dhe po humbni kohë për gjëra të gabuara.

1.Ju shpesh ankoheni

A ankoheni shpesh për punën tuaj, shefin, pagën, fqinjët ose bashkëshorten tuaj? Nëse përgjigjja është po, atëherë shumicën e kohës po përhapni energji negative. Negativiteti nuk do të ndryshojë asgjë, thjesht do të bëjë që të mos lëvizni. Ndërroni mendim dhe flisni më shumë për atë që ju jeni mirënjohës në jetë, jo për atë që nuk ju pëlqen në jetën tuaj.

2. Aktiviteti i mendjes

Nëse nuk zhvilloheni vazhdimisht si person dhe nuk mësoni gjëra të reja, kjo do të thotë që ju jeni në amulli, ashtu si një liqen i qetë në sipërfaqen e të cilit formohet një sediment i gjelbër. Një gjë e ngjashme ndodh me mendjen tonë nëse nuk e mbajmë aktive dhe mësojmë gjëra të reja. Sfidat pozitive në jetë do të zgjerojnë mendjen tuaj.

3. Ju shpesh flisni negativisht për veten tuaj

Pavarësisht nëse mendoni se mundeni ose mendoni se nuk mundeni - keni të drejtë në të dy rastet, me mençuri. Nëse i thoni vetes se nuk jeni aq të zgjuar sa të promovoheni në punë ose të filloni biznesin tuaj, do të keni të drejtë. Nëse i thoni vetes se jeni shumë të lodhur për një ndryshim në jetë, keni të drejtë. Ajo që i thua vetes bëhet realiteti yt. Prandaj zgjidhni me kujdes se çfarë do t’i thoni vetes pasi që jeta juaj dhe mendimet tuaja janë një dhe e njëjta.

4. Ju nuk po planifikoni për të ardhmen

Gjithmonë është më mirë të jetosh aktualitetin, por ndonjëherë duhet të shikosh të ardhmen për të kuptuar se ku po shkon. Nëse nuk keni një qëllim ose një plan, atëherë ju jeni si një anije që noton pa qëllim përtej oqeanit duke shpresuar të përfundojë në ndonjë vend të mirë. Por nuk duhet të jetosh ashtu. Ju duhet të bëni vetë udhëzuesin tuaj në të cilin do të zhvilloni një plan hap pas hapi që do t'ju çojë atje ku dëshironi.

5. Kaloni shumë kohë me njerëz që nuk kontribuojnë në zhvillimin tuaj

Na ndodh lehtë që të mbërthehemi me njerëz që nuk na bëjnë një person më të mirë. Nëse kaloni shumë kohë me njerëz të tillë, do të stagnoni në vend ose ata do t'ju tërheqin me vete. Këta janë njerëz të njohur si vampirë energjie. Ata thithin jetën nga ti dhe në këmbim nuk të japin asgjë pozitive. Kërkoni për një shoqëri njerëzish në të cilën do të zhvilloheni si person.

6. Ju jeni të varur nga një celular

Mendoni se sa kohë keni kaluar në celularin tuaj dhe sa ndikon kjo varësi në marrëdhëniet tuaja me njerëzit e tjerë. Ju mund të jeni duke dërguar mesazhe ose duke kërkuar internet, ndërsa darkoni me bashkëshortin ose fëmijët tuaj. Nëse e bëni këtë, po humbni kohën që mund të kaloni me të dashurit ose kohën që mund t'i kushtoni planifikimit për të ardhmen.

7. Shpenzoni para për gjëra të parëndësishme

Ekziston një ndryshim midis nevojës dhe dëshirës, por shoqëria moderne po e mjegullon gjithnjë e më shumë këtë dallim. Shumë njerëz shpenzojnë para në pajisjet më të fundit teknologjike, makina dhe ata janë të mbërthyer me para për nevojat themelore të jetesës. Nëse ndaleni dhe mendoni, do ta kuptoni se në të vërtetë na duhet pak nga kjo. Ushqimi, uji, çatia mbi kokë dhe dashuria janë disa nga këto nevoja. Çdo gjë tjetër është vetëm shpërblim. Prandaj, merrni parasysh se në çfarë po shpenzoni para dhe nëse mund të bëni disa ndryshime. Ndoshta ju mund të investoni disa nga paratë tuaja në kursim për të ardhmen.

8. Ju nuk bëni gjumë të mjaftueshëm

Gjumi është thelbësor për shëndetin e mirë. Nëse nuk mund të bini në gjumë sepse jeni shumë i zënë ose thjesht keni zakon të qëndroni zgjuar vonë, duhet të rishikoni zakonet tuaja.

9. Mos kujdesi për trupin tuaj

Një dietë e ekuilibruar, e shëndetshme dhe ushtrime fizike kanë efekte të tjera pozitive përveç humbjes së peshës. Zakonet e shëndetshme gjithashtu ndikojnë në shëndetin mendor, si dhe na bëjnë të ndihemi mirë në përgjithësi. Mendoni për dietën tuaj dhe sasinë e aktivitetit fizik. Ju mund ta kuptoni se disa ndryshime të vogla mund të përmirësojnë shumë jetën tuaj.

10. Nuk dilni nga zona juaj e rehatisë

Jeta fillon kur dilni nga zona juaj e rehatisë, thotë një përvojë e jetës. Prandaj, merrni një rrezik që mund të përmirësojë jetën tuaj, duke mbajtur parasysh se ekziston një ndryshim midis rrezikut dhe rrezikut të llogaritur. Çdo rrezik nuk është i sigurt, por rreziku i llogaritur do të thotë që ju keni peshuar të gjitha opsionet dhe keni hartuar një plan të mirë, të arsyeshëm veprimi.

ME TE LEXUARAT