Studim/ 7 hapa si mund të ulin presionin e gjakut, gjatë pandemisë

Soft
Studim/ 7 hapa si mund të ulin presionin e gjakut, gjatë

Kjo është veçanërisht e rëndësishme gjatë pandemisë, sepse të kesh presion të lartë të gjakut është një nga faktorët e mundshëm të rrezikut për zhvillimin e një rasti më të rëndë të Covid-19, sipas Qendrave të SH.B.A. për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Ju mund të jeni në gjendje të kontrolloni presionin tuaj të gjakut, zbulon një studim i ri. Në një metrikë prej shtatë sjelljeve të shëndetshme për zemrën duke bërë të mundur uljen e rrezikut për të kaluar në hypertension. Kjo nuk vle vetëm për të sëmurët kronik, por edhe për ata që janë gjatë asaj rruge, duke e ulur me 6%.

"Presioni i lartë i gjakut është ndër kushtet më të zakonshme në SHBA dhe kontribuon në barrën më të madhe të aftësisë së kufizuar dhe uljen më të madhe të jetëgjatësisë së shëndetshme midis çdo sëmundjeje," tha Dr. Timothy B. Plante, autori kryesor i një studimi të ri botuar të mërkurën në Journal of the American Heart Association, në një deklaratë.

Për të mbajtur shëndetin tuaj të zemrës edhe në moshë të vjetër mjafton të ndiqni këto hapa.

1. Mbajtja e peshës siç matet nga indeksi i masës trupore, në një nivelet që ajo tregon se duhet të keni bazuar në moshën dhe gjatësinë tuaj.

2. bërja e të paktën 150 minuta aktivitet fizik në ditë, ose 75 minuta në javë, në varësi të të dhënave mësipër.

3. Të mbash një dietë të shëndetshme për zemrën, me fruta, perime, dhe me pak kripë, yndyrë dhe sheqer.

4. Ndaloni (ose mos filloni kurrë) pirjen e duhanit

Në bazë të këtyre pikave, nëse ndiqen me përpikmëri, rezultati që pritet është si më poshtë:

1. Nivelet aktuale i presionit të gjakut shpresojmë të jetë nën 120/80, e cila është normale, ose 130/80, e cila konsiderohet e ngritur por jo hipertensionale

2. Nivelet e kolesterolit sot llogariten bazuar në rrezikun e përgjithshëm kur kombinohen me metrika të tilla shëndetësore si presioni i gjakut, statusi i pirjes së duhanit, statusi i diabetit dhe faktorë të tjerë. "I vetmi prag" i vërtetë "aktual është një LDL prej 190 mg / dL si fundi i sipërm i asaj që tolerohet mes njerëzve pa sëmundje paraprake kardiovaskulare," shkroi Plante përmes emailit.

3. Agjërimi i niveleve të sheqerit në gjak me 100 miligramë për decilitër ose më poshtë, gjë që konsiderohet normale

Arritja e ndonjërit prej këtyre shtatë qëllimeve shoqërohej me një rrezik më të ulët të presionit të lartë të gjakut, suksesi në çdo sjellje ose matje shtesë do të ul rrezikun edhe më shumë.

Një tjetër tipar i mirë i programit, tha Plante, është se njerëzit mund të anashkalojnë shumë sëmundje të tjera nëse ndjekim rregullat e mësipërme. K.K/ LajmiFundit.al

ME TE LEXUARAT