Aksidenti, Tesla Y dëmtohet aq shumë saqë nuk dallohet marka e makinës

Teknologji
Aksidenti, Tesla Y dëmtohet aq shumë saqë nuk dallohet marka e

Pas një përplasjeje shkatërruese me një Model Y, kritikat ndaj standardeve të sigurisë në SHBA janë me zë të lartë.

Një Model Tesla Y ishte dëmtuar keq në një përplasje në pjesën e pasme disa javë më parë.

E gjithë pjesa e pasme e automjetit ishte dëmtuar aq shumë sa që makinë nuk mund të shihet se çfarë lloji është.

Fotografitë janë postuar në një grup Tesla në Facebook, transmeton Telegrafi.

Sedilja e pasagjerit ishte deformuar në atë mënyrë që një pasagjer në sediljen e pasme të mund të kishte pësuar dëmtime serioze.

“Fakti që Tesla përdor një karrige të pasigurt, si ‘karrige kopshtesh’ është shembulli më i mirë që ne duhet të rimendojmë standardet tona të sigurisë”, tha Jason Levine, kreu i grupit të InsideEVs në SHBA “Center for Auto Auto”.

Agjencia amerikane e sigurisë në trafik NHTSA rregullisht u jep veturave Tesla shenjat më të larta në testet e përplasjeve.

Modeli 3 dhe Model S u vlerësuan me pikë të plota. Model Y ende nuk është shqyrtuar nga NHTSA.

ME TE LEXUARAT