Studim/ Pallatet e vjetra mund të luftojnë ndryshimet e klimatike

Bota

Një grup arkitektësh kanë deklaruar për një televizjon lokal, se ndërtesat e mëdha dhe të vjetra nuk kanë pse të prishen. “Nuk ka pse të shkaktohet gjithë ajo zhurmë e madhe, por mund të ndihmojnë në luftimin e ndryshimeve klimatike.”- raporton BBC

Ata thonë se pronarët e pronave duhet të stimulohet në shpenzimin e parave për rikonstruktimin e këtyre banesave, dhe kështu devijojmë ndërtimin e shumë të tjerave.

Kjo këshillë vjen pasi sipas tyre karboni që lëshon nga çeliku, çimento dhe tullat për ndërtesat e reja, është shumë I dëmshëm si për organizmin e njeriut edhe për ekosistemin.

Fushata e Arkitektëve përbëhet nga 14 fitues të çmimeve Stirling.K.K/LajmiFundit.al

ME TE LEXUARAT