Korona rrënon bankën më të madhe Europiane, shkurtohen 35,000 vende pune

Aktualitet
Korona rrënon bankën më të madhe Europiane, shkurtohen

HSBC banka më e madhe europiane, planifikon të shpejtojë shkurtimet e vendeve të punës pasi fitimet e përkohshme janë në rrezik dhe banka tha që kreditë e këqija të lidhura me koronavirusin mund të arrinin në 13bn $ (9,8bn) humbje për person.

Shefi i HSBC, Noel Quinn tha se do të përshpejtojë planin I cili përfshin shkurtimin e 35,000 vendeve të punës.

"Ambienti ynë operativ ka ndryshuar ndjeshëm që nga fillimi i vitit," tha ai.

Z. Quinn gjithashtu tha që banka do të ekzaminojë "veprime shtesë" për të forcuar biznesin e saj.

Banka më e madhe e Evropës raportoi një rënie prej 65% të fitimeve para taksave në 4,3 miliardë dollarë për gjysmën e parë të vitit, shumë më të mprehtë nga sa kishin parashikuar analistët.

Banka tha se kishte dhënë më shumë se 700,000 pushime pagese për kredi, karta krediti dhe hipoteka, duke siguruar më shumë se 27bn dollarë në lehtësim të klientit.

HSBC gjithashtu është goditur nga mjedisi i ulët i normës së interesit, i cili shtyn kufijtë e fitimit të një banke në kreditë që ai ofron.

Sa më e ulët të jetë norma e interesit, aq më pak bën një bankë mund të mbijetojë, apo të ndihmojë klientët e saj.K.K/LajmiFundit.al

ME TE LEXUARAT