Tronditëse/ Dhjetëra persona vdesin nga pija ilegale alkoolike

Bota
Tronditëse/ Dhjetëra persona vdesin nga pija ilegale alkoolike

86 persona kanë ndërruar jetë gjatë ditëve të fundit për shkak të një pije ilegale me përbërje alkooli, thanë zyrtarët e shtetit Punjab në Indi. Të shtunën, policia kreu më shumë se 100 kontrolle, duke konfiskuar furnizimet e pijeve të dyshuara dhe arrestoi 25 persona.

Numri i jetëve të humbura është rritur ndjeshëm gjatë ditëve të fundit. Qindra persona vdesin çdo vit në Indi pasi konsumojnë pijen alkoolike të njohur si bootleg. Të premten, Shefi i policisë në Punjab, Amerinder Singh raportoi se kishte edhe të lënduar.

Raportet sugjerojnë që kjo pije ilegale mund të jetë prodhuar me shumicë, u është shitur pronarëve të kafeneve në rrugë dhe më pas u është shpërndarë komuniteteve lokale. Vdekjet nga alkooli i prodhuar në mënyrë të paligjshme, i cili është shumë më i lirë se pijet e tjera, janë të zakonshme në Indi.

Thuhet se Bootleggers ka përbërje metanoli dhe mund të shkaktojë verbim, dëmtim të mëlçisë ose vdekje, edhe nëse konsumohet në sasi të vogla.

ME TE LEXUARAT