Studim/ Koronavirusi mund të shkatojë humbje të dëgjimit

Bota
Studim/ Koronavirusi mund të shkatojë humbje të dëgjimit

Disa njerëz që janë shëruar nga coronavirusi kanë përjetuar probleme me dëgjimin, e cila gjë zgjati për një kohë edhe pasi u liruan nga spitali, ka zbuluar një studim.

Audiologët në Universitetin e Mançesterit anketuan 121 të rritur tetë javë pasi u liruan nga spitali, ku ishin shtruar për t’u shëruar nga COVID-19, raporton CNN.

Kur u pyetën për ndryshimet në seancën e tyre, 16 njerëz raportuan se dëgjimi i tyre ishte më keq. Tetë raportuan për përkeqësim të dëgjimit dhe tetë të tjerë kishin tringëllima në veshë – dëgjimi i zhurmës që nuk shkaktohet nga një burim i jashtëm.

Studiuesit thanë që rezultatet, të botuara në në Gazetën Ndërkombëtare të Audiologjisë, shtojnë më shumë prova në të kuptuarit tonë për efektet afatgjate të coronavirusit në shëndet, transmeton Telegrafi.

Kevin Munro, profesor i audiologjisë dhe udhëheqësi i departamentit të dëgjimit të shëndetit në Qendrën e Kërkimeve Biomjekësore të Mançesterit, tha se “shkencëtarët tashmë e dinin se viruset e tjera si fruthi, shytat dhe meningjiti mund të shkaktojnë humbje të dëgjimit” dhe se “Koronaviruset mund të dëmtojnë nervat që bartin informacione nga truri”.

Ndryshe, një studim tjetër ka treguar se personat e prekur me virus kanë pasur probleme me nuhatjen.

ME TE LEXUARAT