“Dosja 339”/ Të akuzuarit për krime zgjedhore, jetojnë në varfëri dhe mjerim

Aktualitet
“Dosja 339”/ Të akuzuarit për krime zgjedhore,

Në disa pamje të minutës së fundit dy prej komisionerëve të përfshirë në dosjen “339”, Dalvis Biba dhe Redi Hysi, për të cilët SPAK lëshoi urdhër-arreste për krimet zgjedhore në qarkun e Durrësit, ata jetonin në varfëri dhe mjerim.

Në shtëpitë e komisionerëve Biba dhe Hysi, në fshatin e largët Shetel të Durrësit, gjatë një intërviste me gazetaren Klodjana Haxhiaj, ata mohuan akuzat për përfshirje në krimet zgjedhore.

Gazetarja Haxhiaj tha se arrestimi i tyre ka ngjallur zemërim te të gjithë banorët, të cilët i konsiderojnë të padrejta këto arrestime, pasi ata janë të varfër dhe merren vetëm me duhan.

Gjithashtu, gazetarja theksoi se në familjet e të dy komisionerëve të arrestuar ka parë mjerim të tejskajshëm, ku mungonte edhe uji i pijshëm. Njëra prej familjeve, ajo e Hysit, jetonte në çadër, që prej tërmetit të 26 nëntorit 2019, me dy fëmijët e vegjël të Redit dhe nënën e tij të paralizuar.

Intervista e plotë:

Babai i Redi Hysit: Ne as ndikojmë për keq, as për mirë, merremi me bujqësi, me duhan. Punojmë gjithë ditën, po bëmë ndonjë lekë për të ngrënë, ndryshe hamë bukë thatë. Djali kurohet nga depresioni, është i sëmurë.

Nëna e Hysit e përlotur: Sëmundja do t’i kthehet nga e para. Djali im merret vetëm me punë, nuk më ka bërë një gjë më të vogël. Le të pyesin kë të duan për të.

Nëna e Bibës: Ishim në gjumë, nuk denim asgjë. Dëgjuam zhurmën rreth orës 5 të mëngjesit, pamë gjithë ato policë në shtëpi, nuk e dinim pse kanë ardhur. Djali do shkonte në Tiranë atë ditë, e kishin marrë, e kishin lidhur. Kur e pashë u tremba dhe më ra të fiktë. Nga dreka e mësuam që e kishin marrë për votimet. Dhe i thashë që të mos shkonte për votimet, se mos ndodh ndonjë gjë. Ne s’kemi asnjë gjë, jemi pa shtëpi.

Babai i Bibës: Ata ishin të maskuar, nuk i njihnim.

ME TE LEXUARAT