Shokon Republika Çeke me situatën në vend…

Bota
Shokon Republika Çeke me situatën në vend…

Rastet e Covid-19 në Republikën Ceke kanë tejkaluar 16,000 ndërsa vazhdon përhapja e pandemisë.

Vendi i Europës qendrore me 10.7 milionë banorë është përballur gjatë gjithë muajit korrik me rritje të rasteve të reja në disa pika të nxehta, duke përfshirë edhe një rajon minierash në pjesën linore të kryeqytetit Pragë, i cili raportoi në 24 orët e fundit një rekord ditor prej 101 rastesh.

Totali i infeksioneve gjatë ditës së fundit ishte 278 raste në mbarë vendin të Mërkurën, rritja e dytë më e lartë ditore e korrikut. Mesatarja e shtatë ditëve arriti në 216, më e larta që nga 10 Prilli.

Në total, vendi ka 16.093 raste Covid që kur shpërthimi pandemic filloi në mars, me 11,429 pacientë të shëruar dhe deri më tani me 374 vdekje.

Që nga heqja masave bllokuese të imponuar në muajin mars, autoritetet po përpiqën të shmangin rastet e importuara dhe po trajtojnë shpërthimet në vatrat e reja.

Pavarësisht rritjes në rastet ditore, numri i të shtruarve në spital aktualisht është 120, ndërsa në muajin prill numëroheshin mbi 400.

ME TE LEXUARAT