Andrea Bocelli skeptik për situatën në botë: “Realiteti nuk është ashtu siç duket...”

Showbiz
Andrea Bocelli skeptik për situatën në botë:

Andrea Bocelli është një këngëtar me famë botërore, por që së fundmi ka shkaktuar shumë polemika me deklaratat e tij. Ai dha një dëshmi të guximshme gjatë një konference mbi Covid të organizuar nga Vittorio Sgarbi në Senat. Fjalë, ato të Bocellit, të cilat duket se shkojnë kundër trendit me mendimet e studiuesve dhe imazhet që, muajt e fundit, kanë treguar një dramë të mbi 35,000 viktimave vetëm në Itali.

Andrea Bocelli tërhoqi vëmendjen mbi atë që ndodhi në muajt që ishin më të vështirat për epideminë në Itali. “Në momentin kur u futëm në bllokim,” tha ai, “unë u përpoqa të identifikohem me ata që duhej të merrnin vendime kaq të rëndësishme”. Pasi pranoi vështirësitë e qeverisjes në një situate të ngjashme, ai filloi të mendojë për atë që kishte ndodhur. “Unë u përpoqa të analizoja realitetin dhe pashë që gjërat nuk ishin ashtu siç na thanë”.

Buletini i përditshëm i Mbrojtjes Civile rrëfente vështirësitë e spitaleve për të përballuar ndikimin e të sëmurëve serioz, të cilët ishin bërë shumë për ata në terapi intensive dje ata në dispozicion të shërbimit shëndetësor.

Ky problem është bërë veçanërisht i rëndësishëm në Lombardi. Të dhëna që, megjithatë, bien ndesh me përvojën e vetme të Bocellit. “Unë njoh shumë njerëz dhe faleminderit Zotit që nuk kam njohur asnjeri që përfundoi në kujdes intensiv.”

“Duke marrë distancë nga çdo anë politike, erdhi një moment kur u ndjeva i poshtëruar dhe i ofenduar”.

“Momenti – vazhdoi ai – kur u ndjeva e privuar nga liria për të dalë nga shtëpia, pa kryer ndonjë krim”.

“Unë duhet të rrëfej – pranoi ai – publikisht që unë nuk iu binda vullnetarisht këtij ndalimi, sepse nuk dukej i duhur dhe i shëndetshëm. Unë jam në një moshë të caktuar dhe kam nevojë që dielli të shndërrojë vitaminën D në atë që duhet të bëhet”.

Bocelli gjithashtu shprehu dyshime për mënyrën e hapjes së shkollave. Ai vuri theksin edhe në faktin se u hapën diskotekat të parat, duke mos rezervuar të njëjtin kujdes dhe për fushat e tjera si arsimi.

ME TE LEXUARAT