Google lejon punonjësit të punojnë nga shtëpia, deri verën e ardhshme

Bota
Google lejon punonjësit të punojnë nga shtëpia, deri

Google do t’i lejojë punonjësit të punojnë nga shtëpia deri të paktën korrik 2021, tha të hënën një zëdhënës i kompanisë.

Kompania më parë kishte thënë që shumica e punonjësve do të punonin nga shtëpia deri në fund të vitit 2020, me disa punonjës që do të lejoheshin të ktheheshin në zyrë më shpejt.

Por vendimi për të zgjeruar politikën e të punuarit nga distanca edhe në vitin e ardhshëm tregon se një nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë po përgatitet një pandemi të gjatë – dhe mund të nxisë bizneset e tjera që të ndjekin këtë model.

Në një memorandum për punonjësit, një kopje e së cilës u mor nga CNN Business, CEO i Google, Sundar Pichai tha që kompania ka rihapur 42 zyra në të gjithë botën.

“Për t’iu dhënë punonjësve aftësinë për të planifikuar përpara, ne do të zgjasim punën tonë vullnetare globale nga opsioni i shtëpisë deri më 30 qershor 2021 për role që nuk kanë nevojë të jenë në zyrë,” shkroi Pichai. “Shpresoj se kjo do të ofrojë fleksibilitetin që ju nevojitet për të balancuar punën duke u kujdesur për veten dhe të dashurit tuaj gjatë 12 muajve të ardhshëm.”

Industria e teknologjisë ka udhëhequr politikën e punës nga shtëpia gjatë krizës së koronavirusit, me kompani si Twitter dhe Facebook që kanë thënë se planifikojnë të lejojnë disa punonjës të vazhdojnë të punojnë në distancë për një kohë të pacaktuar.

ME TE LEXUARAT