Cmimi i floririt dhe argjendit rritet në nivelet më të larta

Aktualitet
Cmimi i floririt dhe argjendit rritet në nivelet më të larta

Metalet e çmuara u mblodhën në një rivlersim, ditën e sotme, ku si rezultat ekonomia në Europë pësoi një rritje, aq sa dollarin amerikan e bëri të ‘pavlefshëm’. Ari dhe argjendi kanë pësuar kulm kërkimi 9 vjeçarin e fundit.

Floriri i kuq u rrit nga 24,50 dollarë në 1,840,40 dollarë, niveli më i lartë i tij që nga 9 shtatori 2011, ndërsa argjendi fitoi 1.34 dollarë, duke goditur nivelin më të lartë në më shumë se 6-vite, me 21,46 $. Në të njëjtën kohë, indeksi i dollarit amerikan u rrëzua 0,54 përqind dhe arriti pikën e tij më të ulët në dy vjet.

“Rritja e çmimeve të martën reflektoi atë që po ndodh në Evropë",- tha George Gero, drejtori i RBC Global Wealth Management dhe anëtar i bordit të drejtorëve COMEX, për FOX Business pasi drejtuesit e

Bashkimit Evropian ranë dakord për një paketë shpenzimesh prej 1.8 trilionë euro (2.06 trilionë dollarë) për të forcuar ekonominë e rajonit në vazhdën e COVID-19.

ME TE LEXUARAT