E fundit, edhe një shtet tjetër mbyll kufirin me Shqipërinë

Aktualitet
E fundit, edhe një shtet tjetër mbyll kufirin me Shqipërinë

Pas mbylljes se kufirit nga BE, qytetarët shqiptarë nuk mund të futen edhe në Hungari.

Qeveria e Hungarisë ka vendosur këtë masë në kundër të protokolleve anti-covid.

“Ne duhet të ruajmë veten, në mënyrë që virusi të mos sillet nga jashtë. Shkalla e infeksionit këtu po bie dhe ne duam ta mbajmë atë kështu”, tha Gergely Gulyas, kreu i kabinetit të kryeministrit Viktor Orban, para gazetarëve.

Sipas vendimit asnjë qytetar i huaj nuk mund të hyjë në Hungari nga mesnata e së martës për shkak të COVID-19 nga shtetet:

– Shqipëri

– BiH

– Kosova

– Maqedonia e Veriut

– Moldavia

– Mali i Zi

– Serbia

– Ukrainë

– pothuajse në të gjitha vendet aziatike dhe afrikane

Ndërsa disa vende të tjera për t’u futur duhet t’i nënshtrohet kontrollit mjekësor dhe të karantinohet.

Një masë e tillë nuk do të merret vetëm nëse kanë bërë 2 teste negative brenda 5 ditëve.

Shtetet që do të aplikohet kjo masë janë:

– Bullgaria

– Portugalia

– Suedia

– Rumania

– Anglia

– Norvegjia

– Rusia

– Japoni

– Kinë

– SH.B.A.

ME TE LEXUARAT