Shënohen rastet e para, virusi i ri i derrit përhapet edhe te njerëzit në Kinë

Bota
Shënohen rastet e para, virusi i ri i derrit përhapet edhe te

Në fillimin e kësaj jave shkencëtarët lajmëruan se në Kinë ishte shfaqur një virus i ri i derrit, i cili ka potencial për t’u kthyer në pandemi.

Frika e shkencëtarëve ishte se virusi mund të pësojë mutacion dhe të shpërndahet me lehtësi nga njeriut tek njeriut, përcjell lajmiifundit.al.

Dhe fatkeqësisht, nga mediat e huaja, raportohet se tashmë janë shfaqur gjurmë të këtij virusi tek punëtorët e fermave të derrave.

Megjithatë nuk dihet ende nëse të gjithë punëtorët janë infektuar nga derrat apo virusi ka kaluar nga njeriu tek njeriu, përcjell Lajmiifundit.al.

Virusi i ri është emërtuar G4 EA H1N1 dhe deri tani është i pranishëm në fermat e Kinës. Ky virus përhapet përmes rrugëve të frymëmarrjes, por deri tani nuk ka shfaqur simptoma agresive tek personat e prekur.

Studiuesit dhe shkencëtarët kanë bërë thirrje dhe apel që të tregohet një vëmendje më e madhe ndaj këtij virusi.

Lajmi i Fundit.al

ME TE LEXUARAT