“Rrëshket” frikshëm dheu, uji përpin shtëpitë

Bota
“Rrëshket” frikshëm dheu, uji përpin

Ditën e sotme, një rrëshqitje mbresëlënëse e tokës me përmasa 800 metra në Norvegjinë Veriore ka bërë që shumë shtëpi të përfundojnë brenda në det.

Për fat të mirë, nuk ka patur të plagosur apo viktima pasi shumë prej shtëpive, ishin të pabanuara këto ditë.

Raste të tilla të rrëshqitjes së tokës kanë ndodhur edhe në të kaluarën në këtë zone.

Tashmë, situata po monitorohet nga ekipet norvegjeze të emergjencës dhe energjisë në mënyrë që të “parandalohet” situate të tilla.

https://youtu.be/VWOsGjJo_oI?t=11

ME TE LEXUARAT