Bllokimi i dy molekulave në organizmin e njëriut parandalon koronavirusin

Bota
Bllokimi i dy molekulave në organizmin e njëriut parandalon

Një studim i Maurizio Pelleçhia në Universitetin e Kalifornisë në lidhje me bllokimin e dy molekulave në organizmin e njëriut që bllokon procesin e infeksionit të Covid 19 duket se i jep shpresë njërëzimit.

Maurizio Pelleçhia thotë se dy molekula që ndërthuren me njëra-tjetrën (proteaza), të pranishme në qelizat njerëzore janë të nevojshme për këtë infeksion duke parandaluar koronavirusin.

Ky i fundit, thotë se protezat janë thelbësore për procesin infektiv sepse ato ndajnë më dysh proteinën e quajtur ”spike”, pra proteinat virale që ndihmojnë virusin të bashkëngjitet dhe të hyjë në qelizat njerëzore.

ME TE LEXUARAT