Qendra Europiane e Drogave ngre alarmin: Kultivimi i kanabisit mund të rritet muajt e ardhshëm

Aktualitet
Qendra Europiane e Drogave ngre alarmin: Kultivimi i kanabisit mund të

Qendra Europiane e Drogave (EMCDDA), ka publikuar raportin për e 2020 për ndikimin e pandemisë së Covid-19 në prodhimin e lëndëve narkotike.

Raporti në fjalë thotë ndër të tjera se “në Shqipëri, e cila është një prodhuese e kanabisit bimor për tregun Evropian (EMCDDA dhe Europol 2019), kultivimi i bimës së kanabisit pritet të rritet ndërsa burimet e zbatimit të ligjit janë devijuar për të zbatuar pajtueshmërinë me kufizimet e masave të COVID-19 (Gjorgjeviç, 2020).

Disa rrugë trafiku nga Ballkani Perëndimor për pjesën tjetër të rajonit dhe BE janë ende në përdorim, bazuar në konfiskimet e mëdha të kohëve të fundit të kanabisit bimor në Mal të Zi, Maqedoni e Veriut dhe Serbi (Ministria e Brendshme të Malit të Zi, 2020; Ministria e Brendshme e Maqedonisë Veriore,

2020; Administrata Doganore nga Republika e Serbisë, 2020).

Përveç kësaj, në fillim të majit, një konfiskim një ton kanabis u raportua në afërsi të kufirit shqiptaro-grek (Halili, 2020).

ME TE LEXUARAT