Koronavirusi, gati droni që gjurmon njerëzit me temperaturë e kollë

Soft
Koronavirusi, gati droni që gjurmon njerëzit me temperaturë e

Policia amerikane në Westport të Connecticut është duke testuar një “dron për pandeminë”. Kjo pajisje mund të monitorojë dhe zbulojë personat me probleme infektimi në rrugët e frymëmarrjes në zonat publike.

Dronët ne djale mund të masin temperaturën e njerëzve nga një lartësi rreth 60 metra dhe kanë aftësi të gjurmojnë teshtimat, kollën, rrahjet e zemrës dhe frymëmarrjen duke përdorur sensorët dhe pamjet kompjuterike.

Policia po punon për këtë projekt me kompaninë kanadeze Draganfly, e cila deklaroi në muajin mars se po punon me universitetin e Australisë Jugore për krijimin e dronit pandemik.

[gallery columns="1" ids="1017765,1017766,1017767"]

ME TE LEXUARAT