COVID-19 ‘marshon’ mbi gjithë botën, mbi 70 mijë të vdekur, 1 289 380 të infektuar

Bota
COVID-19 ‘marshon’ mbi gjithë botën, mbi 70 mijë

SHBA

Numri i personave të vdekur të konfirmuara në botë nga koronavirusi ka tejkaluar 70.000 dhe aktualisht është në 70.590 dhe një total prej 1,289,380 njerëz u sëmurën sipas të dhënave të “John Hopkins university”.

Për sa i përket numrit të të infektuarve vendin e parë e mban SHBA-ja me 337 971 persona dhe për numrin e vdekjeve e para është Italia me 15887. Në vend të dytë si për nga numri i të infektuarve dhe vdekjeve është Spanja me 13,055 të vdekur.

Një total prej 135.032 u infektuan, nga të cilët 40.437 u shëruan. Vetëm në 24 orët e fundit, 637 njerëz kanë vdekur në këtë vend. SHBA renditet e treta me 9.633 vdekje të konfirmuara.

Gjithsej 337.971 njerëz u sëmurën dhe 17.977 u shëruan. Më shumë se 1.100 njerëz kanë vdekur në 24 orët e fundit. Goditja më e fortë është Neë York, me 123.018 të infektuar dhe 3048 të vdekur.

Në Francë kanë vdekur 8.078 persona ndërsa gjithsej deri tani janë infektuar 93,780, teksa 68.578 njerëz u shëruan.

Britania e Madhe ka 4,943 të vdekur dhe 48,451 janë infektuar.

ME TE LEXUARAT