Miliarderi i Dubait urdhëroi rrëmbimin e vajzës së tij, perballet me drejtesine

Showbiz
Miliarderi i Dubait urdhëroi rrëmbimin e vajzës së tij,

Ministra, të cilët ndihmuan një sheik miliarder t’ja hidhte paq pas rrëmbimit të vajzës së tij në rrugët e Britanisë, Gjykata e Lartë tashmë është në dijeni dhe autoritetet britanike po përballen me një presion të lartë për të çuar sunduesin e Dubait para drejtësisë.

Sundimtar i Dubait dhe mik i Mbretëreshës urdhëroi rrëmbimin e princeshës Shamsa nga Kembrixh në vitin 2000. E reja tha se truproja të armatosur deri në fyt e rrëmbyen, e injektuar me qetësues dhe e dërguan në Dubai ku edhe e torturuan.

Kur policia e Kembrixhit nisi një hetim penal, u pohua se u mbyll si çështje pas “ndërhyrjes” nga Zyra e Jashtme, si një favor diplomatik!

Në një vendim befasues, Sheiku Mohamed al-Maktoum, një prej burrave më të pasur në të gjithë botën, akuzohet gjithashtu edhe pasi ka ushtruar një “fushatë frike” kundër gruas së tij, princeshës Haya, e cila u largua nga Britani vitin e kaluar, nga frika se ai do ta vriste.

Gjykata konstatoi se ai kishte sjellje të paramenduar, e cila, në bilancin e mundësive, mund të shkojë “në kundërshtim me ligjin penal të Anglisë dhe Uellsit, të drejtën ndërkombëtare dhe normat e pranuara ndërkombëtarisht të të drejtave të njeriut”.

Tashmë, për herë të parë, rrëmbimi i mbuluar nën qeverisjen e Toni Bler, në vitet 2000, më në fund mund të dalë në drite, citon top channel. Në atë kohë, klasa punëtore gjoja po ndiqte një politikë të jashtme etike. Por tani dyshohet se sekretari i atëhershëm i jashtëm Robin Cook, i cili vdiq në 2005, mbylli në mënyrë efektive një hetim serioz penal për rrëmbimin e një vajze të pafuqishëm

ME TE LEXUARAT