Dekret per shperndarjen e Parlamentit? Balla: Ilir Meta "na vjen anash"...!

Aktualitet
Dekret per shperndarjen e Parlamentit? Balla: Ilir Meta "na vjen

Kryetari i grupit te PS, Taulant Balla ka perjashtuar skenarin e shperndarjes se parlamentit nga Presidenti Ilir Meta.

Balla ka thene ne nje deklaate per median se "Ilir Meta i vjen anash kuvendit".

Deklarata e Balles:

"Kushtetuta dhe rregullorja i kanë të përcaktuara rastet kur presidenti mund t'i drejtohet Kuvendi. Republika e Shqipërisë është e pastër.

Presidenti i Republikës i zgjedhur në atë detyrë nga Kuvendi e di shumë mirë këtë mungesë të së drejtës së presidentit për të pasur këtë lloj qasje në raport me Kuvendit. Kuvendi mund ta shkarkojë presidentin.

Presidenti i vjen anash Kuvendit për ta shkarkuar. Presidenti duhet të kuptojë se është një person nën hetim për shkelje të kushtetutës", tha Balla.

ME TE LEXUARAT