Lajmi Fundit
Lajmi i Fundit, Lajme Shqip, Gazeta, Informacione nga Shqiperia

BE ngre alarmin mbi dezinformimin online

Ekzistojnë ende fenomene të propagandës dhe dezinformimit në internet në shkallë të gjerë dhe ka ende shumë punë për të bërë në të gjitha fushat, është alarmi i ngritur nga komisionerja e BE për Ekonominë Dixhitale, Mariya Gabriel.

Ky raport vjen pas vlerësimit të platformave në internet Google, Microsoft, Mozilla, Twitter dhe shtatë shoqatash tregtare europiane që kanë nënshkruan kodin e sjelljes kundër dezinformacionit.

Dokumenti tregon se ekzistojnë dallime të konsiderueshme midis veprimeve të ndërmarra në të gjitha shtetet anëtare në bashkëpunim me palët e interesuara dhe qasjen në fushatat elektorale.

Dokumenti vë në dukje se platformat janë ende prapa në zbatimin e veprimeve për penalizimin e konsumatorëve.

Leave A Reply

Your email address will not be published.