Cmimi per simpatizantin e Miloshevicit, Rama: Me vjen te vjell me Nobelin

Aktualitet

Nje reagim te ashper ka rezervuar kryeministri Edi Rama ndaj dhënies se Çmimit Nobel për shkrimtarin austriak Peter Handke, që ndër të tjera ka mbrojtur figurën e Slobodan Millosheviç.

Rama shprehet se kjo është një zgjedhje e turpshme e Akademisë Suedeze.

Reagimi i kryeministrit Edi Rama:

Kurrë nuk kam menduar se do të ndjeja të vjella për shkak të Çmimit Nobel. Por paturpësia po bëhet pjesë normale e botës që jetojmë.

Fituesi i çmimit Nobel për Letërsinë është një zgjedhje e turpshme e Akademisë Suedeze. Nuk mundet që të jemi kaq të mpirë ndaj racizmit dhe gjenocidit.

ME TE LEXUARAT