Çmenduri, paguan 1.32 milion dollarë për një monedhë të vetme

Kliko per me shume info

Një biznesmen nga Juta ka paguar 1.32 milion dollarë për një monedhë të rrallë në një ankand monedhash në Chicago javën e kaluar.

Monedha është një Barber Dime e 1894 dhe është një nga vetëm 24 që janë prodhuar ndonjëherë.

Kliko per me shume info

Ajo që e bën blerjen e monedhës 10-centëshe edhe më të vlefshme është se vetëm nëntë dihet se ekzistojnë aktualisht.

1894-S është i njohur si një Barber Dime sepse ishte projektuar nga gdhendësi Charles E. Barber, i cili projektoi shumë monedha për Mintet e SHBA.

Dell Loy Hansen, pronar i ekipit Real Salt Lake MLS, ishte ai që bleu monedhën.

Orari dikur i përkiste një pronari tjetër të pasur të ekipit sportiv. Jerry Buss, pronari i ndjerë i Los Angeles Lakers i NBA-së, mbajti monedhën para se të shkonte për herë të fundit në ankand në 1988.

Hansen, ndërkohë, është e njohur të jetë një koleksionist i zjarrtë i monedhave është duke u përpjekur të sjellë së bashku një shembull të çdo monedhe të bërë ndonjëherë nga Mintja e SHBA nga 1792 deri në ditët e sotme.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here