Lajmi Fundit
Lajmi i Fundit, Lajme Shqip, Gazeta, Informacione nga Shqiperia

Prifti: Homoseksualizmi ka ekzistuar gjithmonë

Një ish-prift i quajtur Nathan Monk, ka mbledhur fotografi të vjetra që vërtetojnë ekzistencën e tyre në shoqëri dhe se homoseksualët nuk janë një prodhim i kulturës së dekadave të fundit.

Sidoqoftë, në të kaluarën ishte shumë më vështirë se sot, sidomos për marrëdhëniet e të njëjtës gjini.

Këto lidhje ishin parë si mëkat, madje ishin shtypur edhe përmes ligjit, duke u dënuar edhe me vdekje.

Në këtë kohë çiftet gay dhe lezbike mund të martohen legalisht.

Për të festuar mirëqenien e rritur brenda këtyre komuniteteve, dhe kështu ka ndodhur që nga lindja e njerëzimit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.