KiE: Nuk i monitorojmë zgjedhjet në Shqipëri, ia kemi lënë OSBE-së

Kliko per me shume info

Këshilli i Europës ka reaguar sërish në lidhje me zgjedhjet në Shqipëri.

Pas njoftimit të parë dhe pas deklaratës të cilën më pas e fshinë nga faqja, ka reaguar sot sërish.

Kliko per me shume info


Në një deklaratë të zëdhënësit të KiE-së thuhet se ky institucion nuk do ti monitorojë zgjedhjet në Shqipëri, por ua ka lënë këtë detyrë OSBE/ODHIR-it.

Deklaratë nga zëdhënësi i Sekretarit të Përgjithshëm të Këshillit të Evropës mbi situatën përpara zgjedhjeve lokale në Shqipëri

Ne ndjekim nga afër situatën përpara zgjedhjeve vendore të 30 qershorit në Shqipëri, të cilat duhet të bëhen në përputhje me të gjitha detyrimet dhe standardet relevante ndërkombëtare për zgjedhjet demokratike, si dhe me legjislacionin kombëtar.

Në këtë kontekst, ne kujtojmë marrëdhëniet e qëndrueshme dhe të besueshme të Këshillit të Evropës me OSBE/ODIHR, të cilët kanë vendosur një mision vëzhgimi afatgjatë në Shqipëri.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here