10 profesionet më të paguara në Gjermani

Kliko per me shume info

Nëse jeni duke menduar për të bërë ndryshime në karrierën tuaj në Gjermani, atëherë, duhet të dini edhe cilat profesione paguhen më shumë. “Gehalt.de” ka analizuar se cilat profesione paguhen më shumë dhe në cilat qytete pagat janë më të mëdha.

Siç është rasti në shumë vende të tjera, disa nga profesionet më të paguara në Gjermani janë në industrinë mjekësore dhe financiare.Renditja është në bazë të të ardhurave bruto gjatë një viti.

Kliko per me shume info

Qytetet

Punonjësit në jug të Gjermanisë paguhen dukshëm më shumë se pjesa tjetër e vendit, sipas Atlasit të Pagave. Pagat më të larta janë në:
Hessen, mesatarisht, pagat në shtetin qendror gjerman janë 51,435 € – kjo është 14 për qind më e lartë se paga mesatare kombëtare prej 45,000 €, përcjell tutje albinfo.ch.

Baden-Württemberg është në vendin e dytë me një pagë mesatare prej 48,870 €, 8,6 për qind mbi mesataren, e ndjekur nga Hamburgu (47,655 €), pastaj Bavaria (47,295 €).

North Rhine-Westphalia, e cila ka një industri të fuqishme të aviacionit dhe telekomunikacioneve, është gjithashtu rreth mesatares kombëtare, me 45,360 €.

Nëntë shtetet e tjera federale janë nën pagën mesatare kombëtare. Në pjesën e poshtme të shkallës janë shtetet lindore gjermane.

Me 94,5 për qind, kryeqyteti Berlin arrin një nivel të lartë pagash krahasuar me shtetet e tjera federale lindore. Punonjësit marrin një pagë mesatare prej 42,525 €. Megjithatë, kostoja e jetesës është gjithashtu më e lartë.

10 profesionet më të paguara

Shef i mjekësisë – € 115,317

Specialist i bashkimeve dhe blerjeve – 99,635 €

Menaxher i Fondit – 83,641 €

Specialist mjekësor – 80,722 €

Menaxheri i llogarisë – 75,671 €

Menaxheri rajonal i shitjeve – 74,528 €

Profesionist i biznesit (merret me matjen dhe menaxhimin e rrezikut dhe pasigurisë) – 71,042 €

Menaxhimi i shitjeve – 67,699 €

Tregtar i sigurimit – 64,784 €

Zhvillues i biznesit – 62,551 €

loading...