Opozita franceze kundër hapjes së negociatave Shqipërisë: Do e bllokojmë edhe këtë herë…

Kliko per me shume info

Opozita franceze tashmë do të bashkohet bashkë për të kundërshtur hapjen e negociatave me Shqipërinë por dhe me Maqedoninë e Veriut.

Nëpërmjet një shkrimi të publikuar nga prestigjozja franceze RTL , ish-Ministrja franceze për Çështjet e Europës, Nathalie Loiseau është shprehur se hapja e negociatave është një veprim I pamundur të paktën deri në qershor të këtij viti.

Kliko per me shume info

Sipas saj e njëtja gjë vlen dhe për Maqedonin e Veriut.

Në prenoncimin e bërë Nathalie Loiseau është shprehur se siç bllokoi hapjen e negociatave me Shqipërinë në vitin 2017 njësoj do të veproj dhe tani.

“Ajo që bllokoi zgjerimin e Bashkimit Europian në Shqipëri dhe Maqedoni, unë isha kur isha ministre, njëspj dhe tani. Unë shkova në Maqedoninë e Veriut për të thënë jo, sepse nuk jeni gati, sepse nuk jemi gati, nuk do të ketë negocime në qershor. Ne do të jemi kundër, do të vazhdojmë të jemi kundër, ata janë gjeografikisht në Evropë, ne duhet t’i ndihmojmë ata, por zgjerimi nuk është i mundur”– është shprehur Nathalie Loiseau

Ndërkohë që prenoncimi i saj është i mbështetur dhe nga François-Xavier Bellamy, kreu i partisë opozitare Republikane.

Mendoj se është një gabim i madh. Është një shtet i mbytur nga korrupsioni.Nëse  bisedimet me Shqipërinë do të hapen në qershor, ne do të kundërshtojmë dhe do vendosim veton ndaj Shqipërisë”, tha Laurent Wauquiez, kryetar i Partisë Republikane, vetëm 5 ditë më parë.

loading...