Vendim i prerë! Do dënohen njerëzit që përdorin internetin në rrugë

Kliko per me shume info

Nëse përdor internetin në rrugët e Nju Jorkut, do të dënohesh.

Është ky vendimi që do të merret për të gjithë ata që hutohen në mes të rrugës duke përdorur rrjetet sociale.

Kliko per me shume info

Senati i shtetit të Nju Yorkut do të miratojë në fakt një projektligj që do të dënojë me gjoba nga 25 deri në 250 dollarë të gjithë ata që e bëjnë këtë gabim në rrugë.

Ligji parashikon ndalimin e të shkruarit, kontrollin e mesazheve si edhe lundrimin në internet.

Nju Jorku nuk është vendi i parë në Amerikë ku zbatohet një rregullore e tillë. Në 2017 një diçka e tillë u miratua në Honolulu, dhe u cilësua si “ligji i këmbësorit të hutuar”.

E gjitha ka të bëjë me minimizimin e incidenteve në rrugë. 

loading...