Uli avionin pa rrotën e përparme, piloti hero shpëton 89 pasagjerë

Kliko per me shume info

Një pilot në Mianmar ka arritur të ulë të sigurt në pistë një avion, rrota e përparme e të cilit kishte dalë jashtë funksionit. Avioni i linjës ajrore vendase rrëshqiti përgjatë pistës në aeroportin Mandalaj, përpara se të ndalonte.

Piloti i mjetit është vlerësuar nga autoritetet për manovrën e tij, falë të cilës asnjë prej 89 pasagjerëve nuk pësoi lëndime. Para se të ulej, kapiteni i ra dy herë përqark aeroportit për t’i lejuar kontrollorëve të trafikut ajror të verifikonin nëse rrota e përparme kishte dalë.

Kliko per me shume info

Avioni ishte nisur nga qyteti i Jangonit dhe po i afrohej Mandalajit, kur papritur piloti nuk ishte në gjendje të shtynte deri në fund marshin e uljes. Në këto rrethana, ai ndoqi procedurat e emergjencës dhe dogji karburantin e tepërt për të reduktuar peshën e mjetit. Më pas avioni është ulur mbi rrotat e pasme përpara se maja e tij të prekte tokën dhe të rrëshqiste për rreth 25 sekonda në pistë.

Ky është incidenti i dytë ajror që ndodh në Mianmar brenda javës. Të mërkurën një avion doli jashtë piste teksa ulej në aeroportin ndërkombëtar të Jangonit, duke lënë të plagosur 17 persona.

loading...