“Porsche” kap një tjetër rekord

Kliko per me shume info

Gjatë muajit mars, kjo Porsche ka shënuar rekord në Roat Atlanta si vetura komerciale, që ka kryer xhiron me shpejtësi maksimale.

Në timonin e 911 GT2 RS, ishte fituesi i 24 Hours of Deytona dhe La Mans, David Donohue që arriti ta përfundonte shtegun prej 4.048 miljeve dhe 14 kthesave, për dy minuta e 15.17 sekonda.

Kliko per me shume info

Sipas Porsche, ky rekord është shënuar falë kushteve të favorshme klimatike dhe profesionalitetit të pilotit, që kaloi dy xhiro më shumë dhe tejkaloi arritjen e mëparshme.

Në të njëjtin aktivitet, Porsche e ka sjellë edhe 911 GT3 RS, që ka 200 kuaj fuqi më pak, por arriti për katër sekonda më vonë pranë vijës së fundit.

loading...