Meta: Kriza Rama-Basha është kushtetuese dhe e thellë, i ka rrënjët në 2008-n

Kliko per me shume info

Presidenti Ilir Meta thotë se kriza aktuale politike është një krizë e thëllë kushtetuese që i ka rrënjët tek ndryshimet në Kushtetutë të bëra në 2008.

“Kriza është kushtetuese dhe e thellë. Rrënjët i ka të hershme e burojnë që nga ndryshimet kushtetuese të vitit 2008 dhe vazhdojnë me ndryshimet kushtetuese të para 2 viteve. Kriza aktuale kushtetuese dhe e thellë. Nuk është një zhvillim i ri në Shqipëri mungesa e dialogut midis mazhorancës dhe opozitës”,- tha Meta.

Kliko per me shume info

Deklaratat kreu i shtetit i bëri në një intervistë për emisionin “Përballë” të Lutfi Dervisht

Sipas Presidentit, “Mungesa e Gjykatës Kushtetuese funksionale dhe paraliza në tërësi e sistemit gjyqësor do të shohim se kriza është më e thellë, fillon që me ndryshimet kushtetuese të vitit 2008. Aty mund të gjejmë rrënjët e kësaj krize në tërësinë e saj që është ashpërsuar në këto dy vite dhe sidomos në dy muajt e fundit pas këtij akti të opozitës. Ka patur një nxitim nga të dyja palët për të përshkallëzuar krizën”.

loading...