Mjekra e burrave ka më shumë mikrobe se qimet e qenve

Kliko per me shume info

Mjekrra mund të mbajnë bakterie të mjaftueshme, dhe më shumë se qentë, siç pretendojnë shkencëtarët zviceranë.

Lajmi shqetësues zbulon një studim që arriti në përfundimin se mostrat e mjekrës të vendosura nga shkencëtarët nën mikroskop identifikuan bakteret që ishin të rrezikshme për shëndetin e njeriut.

Kliko per me shume info


Përkundrazi, qimet e disa qenve që morën pjesë në studim kishin më pak mikrobe, sipas të përditshmes britanike Daily Mail, e cila publikon rezultatet e sondazhit.

Shkencëtarët zviceranë donin të studionin nëse kishte rrezik që njerëzit të preken nga një sëmundje shumë e rrezikshme e cila mund të vinte si rezultat i baktereve në mjekër.

Studiuesit i analizuan qentë në MRI duke studiuar qimet e mjekrës së 30 qenve. E njëjta gjë ishte bërë me mostrën nga mjekra e 18 burrave. Më pas ata i krahasuan rezultatet.

Kreu i kërkimit, Profesor Andreas Guchat nga Klinika Zvicerane Hirslanden, shpjeguan konkluzionet:

“Studiuesit gjetën një ngarkesë shumë më të lartë të baktereve në mostrat e marra nga mjekrat e meshkujve sesa flokët e qenve”.

Studimi zbuloi se të gjithë meshkujt me mjekër, 18 deri në 76 vjeç, kishin nivele shumë të larta të mikrobeve, por vetëm 23 prej 30 qenve kishin nivele të larta mikrobi. Pjesa tjetër kishte nivele të moderuara të mikrobeve.

Shtatë nga një total prej 18 burrash me mikrobet e mjekrës së tyre përbënin një kërcënim për shëndetin e njeriut.

Sidoqoftë, ka pasur disa shkencëtarë si Flota e Kith, të cilët kanë parë rezultatet e studimit duke marrë parasysh se mjekrat e burrave nuk janë aq të dëmshme sa flokët e qenit.

“Duket se ka një rrjedhë të qëndrueshme të tregimeve negative rreth mjekrave që sugjerojnë se kjo është një potofobia dhe asgjë tjetër”, tha ajo

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here