Ford GT me 2,500 kuaj fuqi thyen rekord arrin 480 kilometra në orë

Kliko per me shume info

Kaloi rekordin e Ferrarit, tani edhe të Bugattit.

Kur mendoni për makinat e shpejta, sigurisht se iu shkon mendja te Ferrari, apo ndonjë model i Buggati, ka mundësi edhe te ndonjë makinë nga Koenigsegg, transmeton Telegrafi.

Kliko per me shume info

Mirëpo, duhet të bindeni se shpejtësi rekorde ka arritur makina nga Ford dhe jo ndonjë prej të rejave.

Ishte modeli i modifikuar Ford GT, që ka motor origjinal prej 5.4 litrave, mirëpo kuaj fuqi i janë rritur në masë të madhe.

Makina e këtij modeli prodhon 2,500 njësi, ndërsa pjesa e brendshme është ndryshuar që të lehtësohet së tepërmi.

Njëjti i ekspertëve që u angazhuan të këtë projekt, arritën shpejtësinë rekorde prej 480 kilometrave në orë, në pistën e një aeroporti të mbyllur.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here