10 mënyra si të ktheni besimin tek vetja


Të jesh kritik ndaj vetes ndihmon mjaft si në formimin e karakterit ashtu edhe në përmirësimin e defekteve që mund të kemi, megjithatë nuk duhet ta ekzagjerojmë.

Duke kritikuar shumë veten mund të kalojmë edhe në pasiguri, duke ndikuar në besimin që kemi. Faqja ‘Bright Side’ sjellë disa këshilla për t’u dukur me besim në vete dhe pa kaluar masën për asgjë.

Kliko per me shume info

1-Flisni për pikat tuaja më të forta

2-Përpiquni të ktheheni në kujtimet e fëmijërisë

3-Hiqni shenjat e pasigurisë nga ato që thoni

4-Largoni nga vetja personat që ju nënvlerësojnë

5-Pranoni gabimet tuaja

6-Mos u përpiqni të dukeni më të mirë se ato që jeni

7-Kujtoni eksperiencat tuaja të vështira

8-Kthehuni në qendrën e vëmendjes

9-Zhvishuni nga stereotipat gjinore

10-Bëni më shumë kujdes për shëndetin tuaj.

loading...