E kemi ditur gabim, nuk është Venusi planeti më afër Tokës

Pavarësisht njohurive të deri tanishme bie poshtë teoria se Venusi është planeti më afër Tokës.

Planeti më i afërt është Mërkuri: pozicioni relativ i orbitave është gjithmonë ai që përshkruhet në librat shkollor, por distanca reale që ndan planetetet ndryshon nëse llogaritet në lidhje me kohën.

Kliko per me shume info


Ndonëse Venusi ka orbitën më të afërt me Tokën, në fakt është shumë larg dhe shpesh edhe në anën e kundërt në lidhje me Diellin, ndryshe nga Merkuri, i cili sipas këtyre parametrave, rezulton të jetë mesatarisht më pranë se çdo planet tjetër në Sistemin Diellor.

Studimi i tyre ende duhet të shqyrtohet nga komuniteti shkencor, por premton të ndryshojë perspektivën tonë dhe këndvështrimin e deri tanishëm për Sistemin Diellor.

loading...